2%

DIRECTIONEAZA 2% catre UAP filiala Cluj pentru proiectele de dezvoltare a activitatii sale.

Orice contribuabil poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala ‒ asociatie, fundatie, etc. ‒ doreste (conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal). Practic, in acest fel, dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie. Ea este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta.Daca doriti sa sprijiniti activitatea noastra prin redirectionarea a 2% din acest impozit platit statului, urmati in ordine pasii de mai jos:

 1. Descarcati si tipariti formularul

Descarcati formularul potrivit*.

 • Pentru venituri obtinute exclusiv din salariu (formularul 230)

sau

 • Pentru venituri obtinute din alte surse, pe langă salariu (formularul 200)

*Completati cu datele personale numai unul din aceste formulare, in functie de situația in care va aflati.

 1. Completati

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la Administratia Finantelor Publice.

 • Pentru venituri obtinute exclusiv din salariu

Completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completeaza doar daca este cazul).

Cititi cu atentie instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230.

Descarca anexa informativa.

 • Pentru venituri obtinute din alte surse, pe langa salariu

Trebuie completat formularul 200 la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Cititi cu atentie instructiunile detaliate de completare a formularului.

 

Anexa informativa Ghid completare

 

Informatii importante:

Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata.

Conform art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat…”

 1. Depuneti formularul

Legea va permite depunerea formularului prin mai multe metode:

 • Direct la registratura organului fiscal
 • Prin Posta Romana, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.*
 • La Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / institutiei angajatoare).
 • Prin Posta Romana. servicii de curierat, personal la sediul UAP filiala Cluj , urmand ca noi sa ne ocupam de centralizarea si transmiterea formularelor.

Consultati adresele Administratiilor Finantelor Publice:

 

Lista adrese ANAF

 

*Potrivit legii este acceptat si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania.

Informatii utile

Formular standard

Modelele standard de formular (necompletat), disponibile pe pagina ANAF:

 

Formularul 230 Formularul 200

 

Date de completare:

Denumire entitate non-profit: FILIALA CLUJ-NAPOCA A UAPR

Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit: 4411599

Cont bancar (IBAN): RO88RNCB0106026606070001 

BCR CLUJ

 

Trimiterea prin Posta Romana

Daca doriti sa trimiteti prin posta, majoritatea oficiilor postale lucreaza de luni pana vineri intre 08:00 si 19:00, iar unele oficii postale sunt deschise si sambata, intre 08:00 si 14:00.

Consultati programul de lucru:

 

Oficii Posta Romana

 

Confidentialitate si informatii fiscale

In conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Informatii suplimentare

Daca doriti mai multe informatii in legătura cu aceasta procedura, sau daca aveti nelamuriri privind activitatea UAP Cluj, nu ezitati sa ne contactati.

Va multumim pentru tot ce ati facut pana acum si pentru sprijinul dumneavoastra viitor, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.

Scroll to top